dilluns, 2 de juny del 2014

Normalització a Nivell Particular

 Normalització a Nivell Particular





Josep Vicent Frechina és l'autor del llibre "La cançó en valencià". Com ell mateix explica, la cançó popular moderna pot ser un instrument molt eficaç de propaganda ideològica, de construcció d'imaginaris col·lectius i en definitiva, d'identitat.
















La normalització lingüística també es pot dur a terme a nivell particular. Un clar exemple el representa la Falla Pere Morell d'Alzira, que des de l'any 1983 ha adaptat els seus textos a un registre formal que gaudeix d'un excel·lent nivell de correcció lingüística. Va ser la primera falla de la ciutat d'Alzira en adaptar els textos a un registre estàndard.

Una llengua no mor perquè els qui no la saben no la aprenen, sinó perquè els qui la saben no la utilitzen. Per tant, la iniciativa d'índole individual o col·lectiva també pot resultar important i beneficiosa per a que la llengua siga utilitzada en tots els àmbits d'ús, alhora que és dignificada, respectada i valorada com cal.


A continuació es mostren alguns textos que ha cedit la Falla Pere Morell i per la qual cosa li mostre el meu sincer agraïment:







Bona nit a tots!

Una vegada acabat el sopar, que esperem haja estat del gust de tots vosaltres, i abans de començar el ball, voldríem fer-vos entrega del nostre llibret de la falla per a enguany.

El llibret d’aquest any ha estat obra d’un grup de persones de la nostra comissió, que com tots els anys intenten de millorar el llibret anterior, i en aquest cas pensem que l’objectiu ha estat acomplit. És per això que se m’ha encomanat la tasca de presentar-vos-el, ja que pensem que ens ha eixit un llibret prou aconseguit i que es diferencia dels altres llibrets que fins ara hem fet.


La seua portada ja ens introdueix en el tema monogràfic dels articles que hi anem a trobar, el dibuix d’un taulell artístic amb la incrustació d’una peça de ceràmica que porta el nom de la nostra comissió.

A les primeres pàgines trobareu tots aquells elements que són imprescindibles en un llibret de falla: les salutacions dels Presidents, les Falleres Majors, l’Escopetera i la relació de tots els membres que conformen la nostra comissió, les recompenses atorgades, els esbossos i les explicacions de les dues falles, la gran i la infantil, el programa de festes i alguns articles referents al tema faller.

I en l’apartat que sempre ha estat dedicat als articles literaris, enguany podem trobar una gran quantitat (i en la nostra humil opinió, amb molta qualitat) d’articles, tots ells referits a la ceràmica i a la terrisseria.

Llegint aquestos articles podem fer un passeig pels orígens i la història de la ceràmica i de la terrisseria, per poder passar després a conéixer curiositats i dades importants del lloc que aquestes arts ocupen en les tres províncies que conformen el País Valencià. Podem viatjar al llarg del nostre territori des de l’Alcora i Onda, a Castelló, passant després per Paterna i València capital, fins arribar al sud del Molinell i a la comarca de l’Alacantí.



A més d’aquest passeig del nord al sud de la nostra geografia, poden deturar-nos, ja concretament, en una ciutat: la nostra Alzira, per poder conéixer alguns ceramistes i terrissers, així com les obres de taulelleria devocional que podem trobar als nostres carrers i fins i tot un poc d’història d’aquest art en la nostra ciutat.

Una vegada vist açò, podrem llegir alguns articles que ens expliquen tot el procés per arribar des de l’argila fins a l’obra d’art, articles ben didàctics que ens parlen de tots els passos a seguir i de les diferents tècniques que es poden treballar.

I per últim, per a tots aquells que desconeixem el vocabulari específic d’aquesta activitat, trobarem un glossari amb l’explicació de tots aquells termes que en un moment donat podem impedir-nos la comprensió total de l’article que estem llegint.

Amb aquest breu resum del que podeu trobar enguany al nostre llibret sols intentem despertar la vostra curiositat cap al seu contingut, i esperem que les seues pàgines vos aporten uns moments gratificants de lectura, i que a més vos puguen ensenyar alguna cosa. Eixe ha sigut el nostre objectiu.

Desitgem que us agrade. Moltes gràcies.







CONTE PER A LA FALLERA MAJOR INFANTIL

MARIA GOMAR JUAN



Heus ací que una vegada hi havia una xiqueta anomenada Maria que vivia en un bonic barri d’una preciosa ciutat anomenada Alzira.

Maria era una dolça xiqueta d’uns dotze anys, la seua cara resplendia la llum del sol mediterrani en les seues galtetes colrades, els seus llargs cabells eren del color de la mel i la seua candidesa encisava a tots aquells que la coneixien.

En un dels carrers del barri, allà quan arribava el més de març, Maria veia que uns homes posaven uns ninots en el carrer. Aquestos homes anaven unint els ninots i amb molta gràcia i elegància, muntaven un monument ple de colorit i amb figures gracioses. Aquest monument era una falla.

Que bonica és la falla!” – pensava Maria cada vegada que la veia, quan passava per davant, per anar o tornar a sa casa. Però no era sols el monument el que agradava a Maria. A Maria se li encenien els seus preciosos ulls, i una brillantor especial emanava la seua mirada, quan veia passar els xiquets i les xiquetes de la seua edat, abillats amb una roba que no es pareixia en res a la roba que ella portava normalment.

Clar, van vestits de fallerets i falleretes” - es deia per a si Maria – “a mi també m’agradaria que ma mare em fera un vestit com eixos, amb les seues flors de colors, que sembla que estigues enmig d’un jardí”. I és que Maria, que açò encara no ho hem dit, era presumida com qualsevol xiqueta i ella ja s’imaginava amb les seues sabatetes de taló alt, com les xiquets majors..., bé..., no tan alt..... “que després fan mal els peus i jo encara no sé caminar així”. Es veia amb el cabell treballat amb trenes i rodets, la seua melena de color de mel: “de segur que el tinc prou llarg perquè em pentinen”; i a més, ja pensava que aniria amb la mare a comprar la joia, les agulles, les pintes, el davantal... i tots els complements necessaris. “Uf! Quin mareig, quin rodament de cap, tan bonica com aniria... com m’agradaria ser fallereta d’aquesta falla”.

Un dia, Maria va arribar a casa i digué als seus pares que li agradaria ser fallera. Els seus pares pensaren la proposta de la xiqueta, però qui li ho podia negar, tan bona xiqueta com era! I sense pensar-ho més, s’acostaren el casal... què és un casal? Un casal és el lloc on es reunixen els fallers i les falleres durant tot l’any per poder preparar la festa i allí és on havien d’anar per apuntar-la. A la porta del casal hi havia un rètol i en aquell rètol es podia llegir: “Falla Pere Morell” i com que era la falla del seu barri, la que ella havia sempre vist, ací decidí apuntar-se.

La il·lusió de Maria es va complir, li feren el vestit que ella havia imaginat, amb flors de molts colors, li compraren tot els complements que havia pensat, conegué molts xiquets i xiquetes i va fer noves amistats. I amb la seua alegria i candidesa, com ja havíem dit, a tots va encisar.

Va ser un any molt bonic, tot li va agradar: la música, les festes, els coets, el monument, les noves amistats... i per fi, arribà el dia de Sant Josep... què passa eixe dia? Eixe dia s’acaba la festa i per donar punt final a un exercici faller, cremen el monument, sí, eixos ninots plens de colorit, graciosos i bonics, que Maria va veure plantar al carrer del seu barri. Quina tristor!, s’han acabat les falles!, ja no hi ha monument!, tots se’n van a les seues cases.

Però no, encara no ha arribat el moment eixe que diu: “i conte contat, conte acabat”. Pensàveu que la història de Maria, la dolça xiqueta de cabells de color de mel, ja havia acabat? Doncs, esteu equivocats! Ara arriba la millor part.

Tant li havia agradat l’experiència fallera a Maria, que es va adonar que sempre hi havia una xiqueta que lluïa més que les altres, que portava una banda diferent, que parlava dalt de l’escenari i a qui tots aplaudien quan eixia de sa casa. Eixa xiqueta era la Fallera Major Infantil.

Aleshores la fantasia de Maria es disparà i ja s’imaginava amb un vestit nou, més bonic encara que el que ja tenia. Es veia passejant pel carrer al costat d’un falleret que portava un faixí d’un color diferent a la resta, el seu faixí era roig, i és que eixe xiquet era el President Infantil. Somiava amb l’alegria dels seus pares i de la seua família quan la veren desfilar amb el seu ramell de flors per fer l’ofrena a la Mare de Déu del Lluch. Què és l’ofrena? Uf!..., no us ho puc contar tot, amiguets i amiguetes, això ja formaria part d’un altre conte, i en el meu conte, en aquest, la protagonista és Maria, així és que tornen on estàvem i veiem Maria imaginant-se de Fallera Major.

Maria va contar les seues il·lusions als seus pares, i... dit i fet, amb uns pares com els de Maria no es podia esperar una altra cosa, presentaren la seua filla com a Fallera Major.

Quina alegria en el casal, quin goig en la seua família. La comissió no podia esperar una Fallera Major Infantil millor. Irradia alegria, el seu somriure sempre a punt, la gracilitat dels seus moviments, el seu saber estar allà on va, ja la veieu, ahí està, encapçalant la seua comissió, contagiant-nos el seu entusiasme. Ella és la nostra Fallera Major.

I ara..., no..., tampoc..., no pense donar per acabat el conte..., a Maria li queden encara moltes experiències per viure, açò no ha fet més que començar: sopar de gala, cavalcada, premis, “despertaes”, cercaviles... deixem el conte obert, que siga ella, amb els seus actes i la seua representació, qui escriga les últimes línies d’aquesta història, i així, l’any proper, quan haja d’acomiadar el seu any, li podrem demanar que ens l’acabe de contar, per poder dir al final: “i conte contat, conte acabat”.






SORPRESA





Arribat aquest moment, he de requerir ací la presència d'una persona molt volguda per tots nosaltres i que ens ha demostrat al llarg de molts anys el seu arrelament a la nostra comissió, tant en la seua persona com en la de tots els membres de la seua família, mare de Fallera Major i de President Infantil, així com dona de President, enguany ens representa ostentant el càrrec d'Escopetera. Per favor, pregue al faller, PEDRO MIGUEL CEREZO FLORO, acompanye fins ací la nostra Escopetera d'Honor, LOLA CEREZO FLORO, i us demane a tots un fort aplaudiment per a ella.

Ara ja tenim el quadre complet, i ens feia falta que així fóra per a que el nostre President, Carlos, puga fer la imposició de les insígnies que acrediten els càrrecs que elles i ells representen.

En primer lloc, el nostre President, Carlos, imposarà a la nostra Escopetera, Lola, l'Escopeta d'Or. Acompanyem-los amb un fort aplaudiment.

Seguidament, el nostre President Infantil, Andrés, imposarà la Insígnia d'Argent a la nostra Fallera Major Infantil, Maria Pilar.

A continuació, la nostra Fallera Major Infantil, Maria Pilar, farà la imposició de la Insígnia d'Argent al nostre President Infantil, Andrés.

I per últim, i no per això menys important, el nostre President, Carlos, imposarà a Inmaculada, la nostra Fallera Major la Insígnia d'Or de la nostra comissió.

Totes les recompenses han estat ja donades, però ara i com també és tradicional són els nostres càrrecs honorífics els que volen realitzar un intercanvi de regals entre ells, com a mostra de cordialitat i amistat.






En primer lloc, serà la nostra Escopetera, Lola, qui obsequiarà els altres càrrecs honorífics.

Seguidament, serà la nostra Fallera Major Infantil, Maria Pilar, qui farà entrega d’uns detalls als seus companys de festa per a enguany.

A continuació serà el nostre President Infantil, Andrés, qui donarà uns regals a aquestos representants de la falla.
I ara, serà la nostra Fallera Major, Inmaculada, qui repartirà uns obsequis als seus companys.

I en últim lloc, serà el nostre President, Carlos, qui finalitzarà aquest intercanvi, entregant els seus obsequis a aquestos càrrecs honorífics amb qui comparteix les festes d'enguany.
Bé, açò ja està arribant a la fi, però abans d’acomiadar-nos la falla ha reservat uns rams de flors per a les nostres Falleres Majors i la nostra Escopetera, perquè amb ell guarden un grat record d’aquesta nit.
Per finalitzar, ara sols em queda demanar-li al nostre President que ens dirigisca unes paraules i siga ell com a màxima autoritat de la falla qui tanque l'acte i done pas a aquest sopar de germanor.

Per la meua part, sols desitjar-los que passen una nit molt agradable i agrair-los la seua paciència amb mi, moltes gràcies.






PRESENTACIÓ DE CÀRRECS


¡Hola! Molt bona nit a tots.

Aquesta nit estem ací per celebrar el tradicional acte de la presentació dels càrrecs honorífics a la Comissió, un acte que podríem dir és aquell que dóna peu a començar d’una manera interna aquest nou exercici faller. Com haureu comprovat, aquest any hem canviat d’escenari, tornem al nostre casal i en aquest cas renovat, més bonic, però l’acte és el mateix de sempre; és eixe acte que ens dóna l’oportunitat d’acomiadar de la seua funció els càrrecs honorífics que ens representaren durant l’exercici passat, sabent que van a continuar entre nosaltres i que no és un adéu, sinó una continuació de la seua trajectòria fallera; i com no, la de dónar a conéixer d’una manera oficial eixes persones que enguany van a representar- nos i dur ben alt el nom de la nostra comissió, en un any emblemàtic, l’any 2000.

Comencem un nou segle i un nou mil.leni, aquest any, a nivell social, sembla que ha de ser un any especial, on tot s’ha de fer molt novedós, però per a nosaltres serà un any en el que comencem un exercici més i que ens ha de donar pas a continuar fent falla durant molts anys, tal vegada un altre mil.leni. De moment no cal mirar tan endavant, sinó que hem de mirar pel present, i el present ens porta a l’acte que hui ens ocupa.

A diferència d’altres actes que tenen lloc al llarg de l’exercici faller, aquesta nit és sempre molt familiar, ja que és un acte que realitzem en la intimitat pròpia d’ una gran família, com és la família fallera de la falla Pere Morell, i com totes les famílies, ens reunim a la nostra casa, en aquest cas al nostre casal

I bé, ara ja és el moment de donar oficialitat a l’acte. Per poder començar i així anar omplint aquest escenari amb els representants de la nostra comissió, he de reclamar la presència de:
  • l’Escopetera d’honor de l’exercici 1998/99, Paqui Llinares Sospedra, que vindrà acompanyada pel seu marit i faller Vicent Llorens. (Ramell)


  • Ara he de demanar la presència de la Fallera Major Infantil de l’exercici 1998/99, Maria Redondo Moragil i del President Infantil Daniel Gomis Fons. Daniel, et pregue que acompanyes Maria fins ací. (Ramell)

  • I per completar aquest quadre faller he de demanar al nostre President Carlos Correal Rosell, acompanye fins ací la Fallera Major de l’exercici 1998/99, Mari Àngels Sanz Maseres. (Ramell)


I ara, com ja és tradició, la nostra Fallera Major Infantil, María, farà la imposició de la insignia de la comissió als fallers nous per al present exercici. Així és que demane per favor, s’acoste fins ací el falleret:

  • Pedro Lara Borrull.

I el xiquet:

  • Vicente España Sanjuán.

Seguidament serà la nostra Fallera Major, Mari Àngels, qui farà la imposició de la insígnia i l’entrega del faixí de la comissió als fallers nous per al present exercici. Així és que demane per favor, s’acoste fins ací el faller:

  • Roberto Juan Candel.
  • Eduardo Expositi Moya.
  • Agustín de Gracia.

A continuació, arriba el moment més temut per a totes les persones que es troben ací dalt, és el moment de dirigir unes paraules a la comissió. Alguns d’ells m’han comentat que és un moment dur, que la situació així ho porta, s’acaba per a ells un any en què han passat molts bons moments, i pensar en l’adéu al càrrec es fa dur per a ells com ho seria per a qualsevol, que de vegades volen dir tantes coses que no els eix ni una paraula, però tots nosaltres volem saber quins són els seus sentiments i quin record guarden de tot.

En primer lloc és el torn de l’Escopetera d’honor, Paqui, eixa dona que ens ha demostrat a tots que amb molta il.lusió i ganes, tot pot eixir molt bé. El micro és teu per dir unes paraules a la comissió.

Ara li toca al President Infantil, Daniel, que jo sé que això dels discursets no li agrada molt, encara que ell sempre ho ha fet molt bé. Anem a vore que li vols dir a la teua comissió.

I ací tenim una xiqueta que deixa amb molta pena el càrrec de Fallera Major Infantil , María. La falla t’espera , segur que vols dir-los alguna cosa.

I en últim lloc i no per això menys important, ens queda la Fallera Major, Mari Àngels, a qui ara li toca un poc de descans després de dos anys d’una gran activitat fallera, primer com a fallera de la Cort d’Honor de la Fallera Major d’Alzira i després com a la nostra Fallera Major. Dis-nos les teues impressions.

Moltes gràcies Mari Àngels. Bé, ara el moment més difícil per a ells ja ha acabat i per a que es recupen dels nervis els anem a demanar que tornen al seu lloc per donar pas als càrrecs honorífics del present exercici. És per això que demane per favor al faller Vicent Llorens acompanye la seua dona Paqui al seu lloc a l’igual que als nostres Presidents acompanyen les Falleres Majors, i a tots nosaltres que els oferim un fort aplaudiment.

Un any que s’acaba i un altre que comença, i amb ell unes altres persones que ens ofereixen la seua voluntat de representar la nostra comissió. Anteriorment tinguérem el plaer d’assistir als actes de demanà que tots ells ens oferiren en les seues cases. Ens queda a tots molt recent, ja els coneixem , per això i sense més preàmbuls:

  • Demane al faller Pedro Miguel Cerezo Floro acompanye fins ací la nostra Escopetera per a l’exercici 1999/2000, Lola Cerezo Floro. (Ramell)

  • A continuació requerisc la presència del nostre President Infantil, Andrés Gomis Fons, que acompanyarà la nostra Fallera Major Infantil, Maria Pilar Ripoll Serena, càrrecs per a l'exercici 1999/2000. (Ramell)


Una vegada ací, anem a demanar a la nostra Fallera Major Infantil, Maria Pilar, faça entrega al nostre President Infantil, Andrés, del faixí representatiu del seu càrrec.

  • I finalment pregue al nostre President, Carlos Correal Rosell, acompanye fins ací la nostra Fallera Major per al present exercici 1999/2000, Inmaculada Escrivá. (Ramell)

De la mateixa manera que hem fet amb els càrrecs infantils, anem a demanar a la nostra Fallera Major, Inma, faça entrega al nostre President, Carlos, del faixí que l’acredita en el seu càrrec.

Ara ja tenim ací la representació completa per al present exercici, però si ells són els que dónen la cara, hi ha unes figures que encara que es queden en un segon pla, són de vegades les veritables protagonistes de la festa. La comissió així ho reconeix i és per això que demane per favor que quatre fallers de la comissió facen entrega d’uns ramells de flors a les mares de les nostres Falleres Majors i President Infantil, així com a la dona del nostre President.
Ramell Rosa Maria Morell.
Ramell Pilar Serena.
Ramell ( mare de Inma).
Ramell Carmen Fons.
Una altra vegada ha arribat el moment en que els nostres representants ens han de dirigir unes paraules, però ara el matís és diferent, ells no estan tristos per un any que s’acaba, sinó tot el contrari, estan contents i crec que més que contents, nerviosos per la novetat, per pensar en tota l’activitat que els espera i en totes aquelles situacions noves que van a viure. Ells van a contar-nos quins són els seus sentiments en aquest moment de començar el seu camí en aquest exercici faller, un exercici excepcional, el de l’any 2000.

En primer lloc em dirigiré a aquesta senyora de gran tradició fallera per ella mateixa i per tota la seua família, la nostra Escopetera, Lola, que encara que fa poc que s’ha decidit a ocupar aquest càrrec, crec que ho ha pres amb molt d’entusiasme. Ara tens l’oportunitat de dir alguna cosa a la teua comissió.



Ara li ha arribat el moment al nostre President Infantil, Andrés, que no estava molt decidit, però que l’expereiència del seu germà l’any passat, de segur que l’haurà animat i que enguany li serà de molta ajuda. No et faig patir més, si vols dir unes paraules a la comissió, aquest és el moment.

Bé, poc a poc els va tocant a tots i ara és el torn de la nostra Fallera Major Infantil, Maria Pilar. En aquest cas la decisió era d’ella, no així tant de la seua família, però amb una família tan fallera, era d’esperar que ens diguera que sí. Bé, ara, et deixe el micro per a que pugues dirigir-te a la teua comissió.

I ara li arriba el torn a la nostra Fallera Major, Inmaculada, que no és molt veterana en la nostra comissió, però sí ja és molt de temps fallera, ella encara no s’ho acaba de creure, però aquest és el moment de prendre consciència del càrrec que ha assumit i de dir-nos com s’ha decidit. Inma, ara pots dirigir-te a la comissió.

Ara ja coneixem millor a les persones que ens van a representar enguany, i per acabar l’acte sols em queda demanar-li al nostre President, Carlos, que ens dirigisca unes paraules per tancar l’acte.


(DISCURSET CARLOS)

















Ara, vos he de demanar a tots que ens posem en peu per poder cantar l’himne amb el respecte que es mereix.

Bé, i per poder donar pas al ball, voldria demanar al faller Pedro Miguel Cerezo Floro, s’acoste per acompanyar la nostra Escopetera al seu lloc, i als nostres Presidents, que acompanyen les nostres Falleres Majors. Us demane per a tots ells un fort aplaudiment i per la meua banda, disculpar-me pels errors que haja pogut tindre, moltres gràcies i que ho passeu tots molt bé.





ESQUEMA PRESENTACIÓ FALLA PERE MORELL
2003





Núm.
ACCIÓ
PREPARATS
1
ENTRADA PÚBLIC.
*TAULA SO: MÚSICA MODERNA.
*FALLES CONVIDADES: AGUSTÍ.
2
LLIURAMENT BOUQUETS D’AGRAÏMENT:
-DONA PRESIDENT: MARIOLA DALMAU.
-MARE PRESIDENT INFANTIL: PAQUI GÓMEZ.
-MARE F. MAJOR: MARISA ESCUDERO.
-MARE F.M.I.: AMPARO JUAN.
-DONA PRESIDENT J.L.F.
-DONA ALCALDE.
*ES DONARAN QUAN ENTREN AL GRAN TEATRE:-A MARIOLA:
-A PAQUI: ROBERTO CARLOS.
-A MARISA: VTE. LLORENS.
-A AMPARO: JOSÉ VTE. PLA.
*LES MATEIXES PERSONES, LES ACOMPANYEN ALS SEUS SEIENTS.
3
COMENÇAMENT DE LA PRESENTACIÓ: APAGAR ELS LLUMS; APAGAR LA MÚSICA; ANUNCIAR-HO PELS MICROS.
*TAULA LLUM I SO: MARGA/ARTURO.
*MANOLI HO DIU.
4
EIXIDA PRESENTADORA: INICI.
*MANOLI FERRER.
5
EIXIDA PRESENTADORA INFANTIL.
*Mª PILAR RIPOLL.
6
ESTENDARD INFANTIL
*ADRIÁN NAVALÓN ESCRIVÁ.
*TAULA SO: MÚSICA FALLERA.
*ENCARREGATS INFANTILS: VTE. ALBERTO I RAUL.
7
ENTRADA F.M.I. I PRESI INF. 2003
*MARIA I SALVA.
8
PERGAMINS: 1 PER A MARIA I 1 PER A SALVA
*KOKE: ELS ENTREGA I ELS REPLEGA.
9
ENTRADA F.M.I. I PRESIDENT INFANTIL 2002.
*NEREA I PABLO.
10
NEREA LI DÓNA EL RAM A MARIA.
*JOSÉ MATÍAS: REPLEGAR-LO
11
IMPOSICIÓ CORBATÍ.
*KOKE: TREURE CORBATÍ.
*PEPE PLA: TREURE L’ESTENDARD.
12
DISCURS D’ACOMIADAMENT DE NEREA.
*NEREA A L’ATRIL. PABLO L’ACOMPANYA.
*PRESENTADORA: AJUSTAR ELS MICROS.
13
DISCURS D’ACOMIADAMENT DE PABLO.
*PABLO A L’ATRIL.
14
NEREA I PABLO DEIXEN L’ESCENARI PEL CORREDOR.
*LLUMS AL CORREDOR.
*MÚSICA.
*JOSÉ MATÍAS: TREU EL RAM DE NEREA.
15
LLISTAT COMISSIÓ INFANTIL: LES BANDES LES DUEN ELS XIQUETS.
ÚLTIMA FALLERA: Mª PILAR RIPOLL.
*CORTINES: M.A. LAMBÍEZ + J.M. OLMEDO.
*JOSÉ MATÍAS + J.A. ALBARRACÍN: DONEN ELS RAMS.
*TAULA SO: MÚSICA INFANTIL.
16
ACOMIADAMENT DE MARIA I SALVA.
*SE’N VAN PER UN LATERAL DE L’ESCENARI.
*JOSÉ MATÍAS: TREU EL RAM A MARIA.
17
EIXIDA PRESENTADORA.
*MANOLI FERRER.
18
ENTRADA ESTENDARD GRAN.
*PEPE PLA.
*TAULA SO: MÚSICA FALLERA.
*CONTROL MAJORS: JOSÉ VTE. PLA + ROBERTO CARLOS.
*RAMS: CRISTINA CANO + GERMANS OLMEDO.
19
ENTRADA F.M. I PRESIDENT 2003
*LAURA I PASQUAL.
20
PERGAMÍ: 1 PER A PASQUAL I 1 PER A LAURA.
*KOKE: ELS ENTREGA I ELS REPLEGA.
21
ENTRADA F. M. 2002 I ACOMPANYANT.
*INMA VERA I FERNANDO VERA.
22
INMA DÓNA EL RAM A LAURA.
*J. A. ALBARRACÍN: REPLEGAR-LO.
23
IMPOSICIÓ CORBATÍ D’INMA A L’ESTENDARD.
*KOKE: TREURE EL CORBATÍ.
*PEPE PLA: TREURE L’ESTENDARD.
24
DISCURS D’ACOMIADAMENT D’INMA.
*INMA A L’ATRIL.
25
RETIRADA D’INMA I ACOMPANYANT PEL CORREDOR.
*LLUMS AL CORREDOR. *MÚSICA.
*J.A. ALBARRACÍN: TREURE RAM.
26
LLISTAT COMISSIÓ GRAN: LES BANDES I ELS RAMS ELS DUEN ELS FALLERS.
*CORTINES:JOSÉ VTE. PLA + ROBERTO CARLOS..
*TAULA SO: MÚSICA MODERNA.
27
DARRERA FALLERA: MANOLI FERRER.
*J.A. ALBARRACÍN: BANDA I FLORS.
28
RECONEIXEMENT A CAROLINA BENEDITO: ENTREGA DE RAM.
*VICENT LLORENS LLINARES: LI DURÀ UN RAM A LA SEUA LLOTJA.
29
ACOMIADAMENT F.M. I PRESIDENT.
*PRESENTADORA DEMANA UN APLAUDIMENT I ES RETIRA.
*TELÓ: TANCAR-LO POC A POC: RICARDO ALBENTOSA.
*LLUMS: APAGATS.

QUADRE PLÀSTIC.

30
MÚSICA OBERTURA TELÓ.
*TAULA SO: MÚSICA
*TELÓ: OBRIR-LO LENTAMENT: RICARDO ALBENTOSA.
*LLUMS: FENT-SE DE DIA?
31
ACTE D’EXALTACIÓ FF.MM.
*TAULA SO: MÚSICA “TRULLARS”.
*PASQUAL I SALVA AJUDEN LAURA I MARIA A SEURE.
*JAUME: RETRAT.
*MARGA: CONTE.
32
BUSCAR FALLES CONVIDADES.
*1 a 4: JEREMÍAS SÁNCHEZ.
*5 a 8: FRAN DOMÍNGUUEZ.
33
EIXIDA PRESENTADORA.
*MANOLI FERRER.
34
REPLEGAR FF.MM.
*TAULA SO: MÚSICA FALLERA.
*PASQUAL I SALVA VAN A PER LAURA I MARIA.
35
RECORDATORI MIGUEL PÉREZ.
*KOKE: INSÍGNIA I PERGAMÍ.
*ESCOLTA YOLANDA: JUAN VTE. DALMAU I FRAN DOMÍNGUEZ.
*YOLANDA HERNÁNDEZ: LLUMS.
40
FALLES CONVIDADES.
*CORTINES: FRAN DOMÍNGUEZ + JEREMÍAS SÁNCHEZ.
*LLUMS: IL·LUMINAR EL CORREDOR.
*TAULA SO: MÚSICA FALLERA.
*JOSÉ MATÍAS (MARÍA) + J.A. ALBARRACIN (LAURA): TREURE RAMS I REPLEGAR REGALS.
41
FALLERA MAJOR D’ALZIRA I CORT D’HONOR: (6+1). PRESIDENT I J.L.F.
*TAULA SO: MÚSICA FF.MM. D’ALZIRA.
*LLUMS: IL·LUMINAR TOTA LA SALA.
*RAMS CORT: ADRIÁN, FRAN, J.M. I J.C. OLMEDO,RAUL I JEREMÍAS.
*F.M: VTE. ALBERTO.

DISCURSOS.








DISDISCURSOS.



DISCURSOS.

FALLERA MAJOR INFANTIL.
*MARIA A L'ATRIL.
*PRESENTADORA: AJUSTAR MICROS.
42
PRESIDENT INFANTIL.
*SALVA A L’ATRIL.
43
FALLERA MAJOR.
*LAURA A L’ATRIL.
44
PRESIDENT.
*PASQUAL A L’ATRIL. DÓNA PAS A L’ALCALDE.
45
ALCALDE.
*EN PEDRO GRANDE A L’ATRIL.
46
HIMNE REGIONAL.
*TAULA SO: MÚSICA HIMNE REGIONAL.
*KOKE: TRACA FINAL.
*TELÓ: TANCAR-LO EN FINALITZAR L’HIMNE: RICARDO ALBENTOSA.
47
FOTO COMISSIÓ.
*PRESENTADORA: CRIDAR A TOTS ELS FALLERS QUE NO SÓN A L’ESCENARI I AL FOTÒGRAF.
*TAULA SO: MÚSICA MODERNA MENTRE ES DESOCUPA EL GRAN TEATRE.





PRESENTACIÓ FALLA PERE MORELL 2003




(S’han obert les portes del Gran Teatre. El públic va fent la seua entrada a la sala. Hi ha música de fons moderna. Arriba la Comissió. Es donen els bouquets de flors a les persones que així ho mereixen. És l’hora de començar l’acte i es dóna l’avís al públic. Agustí García va prenent nota de les falles convidades quan vagen arribant).

MANOLI:

Senyores i senyors, en aquest moment comença la presentació de la Falla Pere Morell d’Alzira.
(Es fa una pausa per començar amb la música pertinent i l’eixida oficial de la presentadora).

MANOLI:
-Autoritats.
-Fallera Major d’Alzira, senyoreta LOURDES GRANDE PÉREZ i Cort d’Honor, d’entre les quals saludem molt afectuosament CAROLINA BENEDITO RODRÍGUEZ, component de la nostra Comissió.
-President de la Junta Local Fallera, En JOAN JOSEP DOLZ SIFRE i membres de la mateixa.
-Representants de les Comissions veïnes.
-Fallers d’Honor.
-Col·laboradors.
-Familiars i amics del món faller, molt bona nit a tots i gràcies per la seua assistència.

Una vegada més la nostra Falla ha decidit fer un poc d’història al voltant de la nostra ciutat com a preludi de l’acte que en realitat ens reuneix en aquesta sala, és a dir, la presentació de les nostres Falleres Majors i les seues Corts d’Honor. Esperem que, en aquesta ocasió també siga de la seua estima, perquè, com sempre, hem preparat la vetlada amb molta il·lusió.

Aquest any, volem apropar-los a les nostres arrels fent un xicotet repàs al nostre Museu Municipal i el lloc on es troba ubicat.

Així, l’esmentat Museu està situat a l’edifici de les Escoles Pies, i ha estat possible gràcies a la constància de ciutadans de la nostra Vila que van seguir una iniciativa que començà allà pels anys 30 del recentment passat segle XX.

La seua realitat, va començar amb la proposta d’exposar a l’edifici al qual ens hem referit:
-una joia miniada del segle XIV anomenada “AREUM OPUS”;
-correspondència del Dr. Ferran amb referències a la vacuna del còlera;
-quadres del Pintor Parra;
-i taulellets i monedes.

Però el que sí és cert és que totes estes coses que van formar part de la nostra història no són les úniques ni les més rellevants, ja que tot allò que s’ha anat descobrint amb el temps i que va engrandint més el Museu és el que s’ha anat acumulant al llarg dels anys.

I gràcies a l’actuació d’uns grups d’associacions que començaren a finals dels anys seixanta la recuperació i l’estudi de les primeres peces que, a hores d’ara, es mostren dins la Casa de la Cultura de la ciutat, aquesta va poder veure la llum l’any 1989, després de cinc anys de rehabilitació de l’edifici.

A partir d’eixe moment, s’exposen des de peces prehistòriques, romanes, de l’època islàmica, de la baixa edat mitjana i de l’època moderna, fins a relíquies de Sant Bernat i les seues germanetes o fins i tot un reportatge del procés de destrucció del Pont de Sant Bernat.

També hi ha lloc per a les festes més significatives de la nostra ciutat, com són la Setmana Santa o les Falles.


I si de Falles parlem, tornem on ens havíem quedat al principi del meu parlament.

Doncs, bé. Com que no vull desvetlar-los molts més dels secrets que envolten les parets de les sales on es troba el Museu Municipal, faré un xicotet descans deixant-los amb l’alegria dels que venen xafant fort de cara al futur, fent amb la seua presència que la nostra història continue any rere any.

Així doncs, demane a la meua companya en aquesta tasca, s’acoste fins el meu lloc perquè comence a desfilar la nostra Comissió Infantil: Maria Pilar, el micro és teu.

(Ix Maria Pilar i es retira Manoli).


MARIA PILAR:

Senyores i senyors, molt bona nit a tots.

Com bé ha dit Manoli, aquest any tinc el gust de presentar jo la Comissió Infantil a la qual encara pertanc, després d’haver-la representat dos anys essent la seua Fallera Major Infantil i d’haver estat arrelada a la Junta Local Fallera formant part de la Cort d’Honor de la Fallera Major Infantil d’Alzira el passat exercici. Per tota l’experiència que m’ha donat tot açò, estic, si cap, més contenta de poder mostrar-los els xiquets i les xiquetes que poden seguir els meus passos en un futur no massa llunyà.

Així doncs, donaré pas sense més preàmbuls a la meua Comissió encapçalada pel nostre estendard i que, en aquesta ocasió serà dut fins l’escenari pel faller:

ADRIÁN NAVALÓN ESCRIVÁ.

(Música fallera. Llums al corredor.)

Amb l’entrada de l’estendard, donarem pas als nostres xiquets, símbol inequívoc que la festa segueix viva.

I començarem per rebre la xiqueta que representa la Comissió Infantil, per tal de fer la imposició de les bandes a la seua Cort d’Honor.

Demanem un fort i merescut aplaudiment a la nostra Fallera Major Infantil;

xiqueta: MARÍA GOMAR JUAN

que vindrà acompanyada pel seu President;

xiquet: SALVADOR ROCA GÓMEZ

(Música fallera. Llums al corredor.)
(Quan ja estiguen dalt, llevar la llum del corredor i posar-ne tan sols dalt de María i Salva.)
(Baixar la música.)

Salva rebrà, de mans de María el pergamí que l’acredita com a President Infantil de la nostra Comissió per al present exercici.

(Pujar la música. Koke: Treure el pergamí de Salva.)
(Quan ja s’haja fet la foto, Koke replega el pergamí. Baixar la música.)

De la mateixa manera, María rebrà de Salva el pergamí que l’acredita com a la nostra Fallera Major Infantil per a 2003.

(Pujar la música. Koke: Treure el pergamí de María.)
(Quan acaben, Koke replega el pergamí. Baixar la música.)
(Canviar la música fallera per música infantil.)
I per poder replegar realment un testimoni, quina millor persona per fer el lliurament, que aquella que deixa el càrrec. Em referisc, per descomptat, a les personetes que estigueren en aquest mateix lloc el darrer exercici.

Rebem amb un fort aplaudiment la Fallera Major Infantil 2002;
Xiqueta: NEREA RAMOS CLARI.

que vindrà acompanyada per qui fou el seu President Infantil;

Xiquet: PABLO GARCÍA OLLER.

(Música i llums al corredor).

Nerea entrega a María un ram que simbolitza el seu regnat i que en aquest moment li traspassa.

(José Matías replega el ram i el guarda per a després).

Tot seguit, Nerea vol oferir un corbatí al seu estendard com a record de l’any del seu regnat.

(Adrián treu l’estendard. Koke treu el corbatí).

I per últim, tots dos volen dirigir-se a nosaltres amb unes paraules d’acomiadament.

Escoltem primer el que ens vol dir Nerea.

(Nerea s’acosta a l’atril. Pablo l’acompanya. S’espera un pas per darrere d’ella i després tornen els dos als seus llocs. José Matías i J.A. Albarracín han de estar pendents de que els xiquets es col·loquen com cal).

Escoltem ara les paraules de Pablo.

(Pablo s’acosta a l’atril. En acabar, torna al seu lloc).

Acomiadem aquestes "peladilles" amb aquest ram de flors per a Nerea i el nostre més calorós aplaudiment.

(José Matías treu el ram de Nerea. Li’l dóna a Salva i aquest, a Nerea).
(Pablo i Nerea baixen a les seues llotges pel corredor. Llums al corredor. Música).

I tot seguit, començarà la desfilada de les components de la Cort d’Honor de María i dels xiquets que acompanyaran Salva en les cercaviles.

En primer lloc serà la xiqueta: VICTORIA LLOP ZARAGOZÁ
Acompanyada pel xiquet: VICENTE ESPAÑA SANJUÁN

(José Matías i J.A. Albarracín treuen els rams de les xiquetes).
(Pujar la música quan s’acabe d’anomenar la parella i baixar-la quan estiguen a punt de pujar l’escala per poder anar cridant els següents. Repetir-ho igualment amb la resta de parelles.)
(Llums al corredor, tant les de davant com les de darrere. Quan arriben a la meitat del corredor, s’apaguen les de darrere, i quan pugen l’escala, s’apaguen les de davant.)

Xiqueta: MICAELA THIRITA GARCÍA
Acompanyada pel xiquet: ANDRÉS GOMIS FONS
(Música, llums i flors.)

Xiqueta: ROSANA GARZÓ CALATAYUD
Acompanyada pel xiquet: ADRIÁN NAVALÓN ESCRIVÁ
(Música, llums i flors.)

Xiqueta: MARTA ARROYO TUDELA
Acompanyada pel xiquet: FERRAN BARBERÁ PLA
(Música, llums i flors.)
Xiqueta: CRISTINA COLOM FONS
Acompanyada pel xiquet: ADRIÁN MARTÍNEZ MOYA
(Música, llums i flors.)
Xiqueta: MARTA GÓMEZ LLORENS
Acompanyada pel xiquet: PABLO MARTÍNEZ MARÍN
(Música, llums i flors.)

Xiqueta: NEREA RAMOS CLARI
Acompanyada pel xiquet: PABLO GARCÍA OLLER
(Música, llums i flors.)
Xiqueta: DAFNE SANTAEULALIA DALMAU
Acompanyada pel xiquet: EDWIN OLIVER SABATER
(Música, llums i flors.)
Xiqueta: SANDRA MIRA MORELL
Acompanyada pel xiquet: JOAQUÍN GOMIS FONS
(Música, llums i flors.)

Xiqueta: PAULA MARTÍNEZ NAVARRO
Acompanyada pel xiquet: PABLO MARTÍNEZ MARÍN
(Música, llums i flors.)
Xiqueta: LYDIA MARTÍNEZ MOYA
Acompanyada pel xiquet: ADRIÁN MARTÍNEZ MOYA
(Música, llums i flors.)

Xiqueta: CARMEN GOMIS FONS
Acompanyada pel xiquet: FRANCISCO ROCA GÓMEZ
(Música, llums i flors.)

Xiqueta: CARLA MARTÍNEZ NAVARRO
Acompanyada pels xiquets: SALVADOR OLIVER CASAS
I ÁLVARO CARBONELL RODRÍGUEZ
(Música, llums i flors.)
Xiqueta: CARLA MORELL NICOLAU
Acompanyada pel xiquet: CARLOS MIRA MORELL
(Música, llums i flors.)
Xiqueta: ISABEL SIFRE GIMÉNEZ
Acompanyada pel xiquet: AARÓN EXPÓSITO ALFONSO
(Música, llums i flors.)

Xiqueta: ELISA PLA ALARTE
Acompanyada pel xiquet: ROBERTO CARLOS SANZ
(Música, llums i flors.)

Xiqueta: MAR GIMÉNEZ BOLUDA, a qui durà son pare: SERGIO GIMÉNEZ LÓPEZ
Acompanyada pel xiquet: VÍCTOR GÓMEZ LLORENS, a qui durà son pare: AGUSTÍN GÓMEZ MATEU.
(Música, llums i flors.)

Xiqueta: MIRIAM ISLADIS EXPÓSITO ALFONSO, a qui durà son pare: EDUARDO EXPÓSITO MOYA
Acompanyada pel xiquet: JORGE MARTÍNEZ MARÍN, a qui durà son pare: RAFAEL MARTÍNEZ PÉREZ.
(Música, llums i flors.)

I per últim, jo mateix, que m’anomene: MARIA PILAR RIPOLL SERENA.
(Música, llums i flors.)
(Maria Pilar va al centre de l’escenari. María li posa la banda. José Matías li trau el ram i ella torna a l’atril després de la foto, deixant-li novament a José Matías el ram quan arribe al seu lloc).

És el moment d’acomiadar María i Salva però no ho volem fer sense agrair la seua presència a l’escenari i demanar-los que passen a ocupar el seu lloc privilegiat. I a tots vostés els demane un fort aplaudiment.

(José Matías li trau el ram a María).
(Música i aplaudiments.)

I bé. Després d’haver vist aquestes personetes, ens delectarem ara amb les xiques i senyores que componen la Cort d’Honor de la nostra Fallera Major per al present exercici.

Però perquè això es faça com cal, jo m’acomiade de tots vostés amb la satisfacció d’haver estat col·laborant en una de les tasques més desitjades de les que hi ha a les falles; la d’haver presentat el futur de la festa que, com ja hauran pogut comprovar, ve arrasant.

Així doncs, done pas a la meua companya en aquest viatge: Manoli, els convidats t’esperen.

(Ix Mª Pilar de l’escenari i entra Manoli per continuar amb la Presentació).

MANOLI:

Gràcies, Maria Pilar.
Continuarem doncs, amb la resta de la nostra Comissió, començant per rebre el nostre estendard, que en aquesta ocasió serà dut fins l’escenari pel faller:

En JOSEP PLA MARTÍNEZ

(Música fallera.)

Després de l’entrada de l’estendard arriba el moment de rebre la màxima representant de la nostra Comissió.

Aquest any tal honor ha recaigut en una de les falleres més veteranes de la falla Pere Morell puix està entre nosaltres des de xicoteta, fins i tot ja ens va representar com a Fallera Major Infantil allà pel final dels anys vuitanta, almenys en dues ocasions. A més a més també ha format part de la Cort d’Honor de la Fallera Major d’Alzira, com les seues dues germanes. I la resta de la família, (son pare i sa mare), també han arribat a ostentar els càrrecs honorífics que, al llarg del temps, han envoltat la nostra Comissió, com a Escopetera i President, respectivament.

Amb aquesta fitxa personal, tan sols em queda donar pas a la nostra Fallera Major per al present exercici.

Rebem doncs, amb un fort aplaudiment la senyoreta:
LAURA NAVARRO ESCUDERO

Que vindrà acompanyada pel nostre president

En PASQUAL MIQUEL SANTAEULALIA PASTOR.

(Música fallera. Il·luminar el corredor, tant per davant com per darrere. Quan estiguen a la meitat, apagar les llums de darrere. Quan estiguen pujant les escales, apagar les de davant. Deixar llum dalt d’ells.)
(Baixar la música.)

Laura farà entrega a Pasqual d’un pergamí com a record de l’any que està vivint com a President de la Falla Pere Morell.
(Pujar la música. Koke treu el pergamí. Quan s’haja fet la foto, Koke replega el pergamí. Baixar la música).

I ara, serà Pasqual qui lliurarà a Laura el pergamí que l’acredita com a Fallera Major de la nostra Falla per al present exercici.

(Pujar la música. Koke treu el pergamí. Quan s’haja fet la foto, Koke replega el pergamí. Baixar la música.)

Tot seguit, rebrem la Fallera Major 2002;

Senyoreta: INMACULADA VERA VIDAL

Que vindrà acompanyada per son pare;
El faller: FERNANDO VERA MARTÍ.

(Llums al corredor comabans. Pujar la música. Quan ja s’hagen besat i col·locat al seu lloc, baixar la música.)

Després de fer–li entrega del ram de flors que simbolitza el seu regnat, Inma farà la imposició d’un corbatí al nostre estendard com a record del seu pas com a Fallera Major de la nostra Comissió.

(J.A. Albarracín replega el ram i el guarda per a després. Coke treu el corbatí. Pepe Plá, treu l’estendard. Música fallera molt baixeta.)
Seguidament escoltarem les paraules que ens dirigirà Inma en el seu darrer acomiadament.

(Inma s’acosta a l’atril. Fernando l’acompanya i es queda un pas per darrere d’ella. En acabar, la deixa al seu lloc a l’escenari. J.A. Albarracín que estiga pendent d’aquest fet).

Inma: és un orgull per a nosaltres haver comptat amb tu per ostentar el càrrec més desitjat per totes les falleres, i ens complau convidar-te a formar part de la Cort d’honor de Laura que, seguidament farà la imposició de bandes a les falleres de la nostra Comissió; per la qual cosa t’acomiadem oferint-te aquest ram de flors i aquest calorós aplaudiment.

(J.A. Albarracín: treure el ram.)
(Inma i Fernando tornen als seus seients pel corredor. Preparades les falleres per a eixir.)

En primer lloc, serà
La senyora: MARIOLA DALMAU FERRER
Que vindrà acompanyada, per: JUAN VICENTE DALMAU FERRER.

(Pujar la música quan s’acabe d’anomenar la fallera i baixar-la quan estiguen a punt de pujar l’escala per poder anar cridant els següents. Repetir-ho igualment amb la resta de parelles.)
(Llums al corredor, tant les de davant com les de darrere. Quan arriben a la meitat del corredor, s’apaguen les de darrere i, quan pugen l’escala, s’apaguen les de davant.)

Senyora: EVA Mª BOLUDA PÉREZ
Acompanyada, per: SERGIO GIMÉNEZ LÓPEZ
(Música i llums com abans.)

Senyoreta: EMMA GRIMA GUTIÉRREZ
Acompanyada, per: MIGUEL ÁNGEL LAMBÍEZ BLAY

(Música i llums.)

Senyoreta: GEMMA DALMAU PÉREZ
Acompanyada, per: JEREMÍAS SÁNCHEZ PÉREZ
(Música i llums.)

Senyoreta: MERCHE DOMÍNGUEZ UTRERO
Acompanyada, per: FRANCISCO DOMÍNGUEZ UTRERO
(Música i llums.)

Senyora: Mª PILAR CASAS PÉREZ
Acompanyada, per: SALVADOR OLIVER MORENO
(Música i llums.)

Senyora: CRISTINA OLIVER MORENO
Acompanyada, per: EMILIO LÓPEZ GALÁN
(Música i llums.)



Senyora: CRISTINA CANO GÓMEZ.
Acompanyada, per: VICENT LLORENS LLINARES.
(Música i llums.)

Senyoreta: Mª LUISA NAVARRO ESCUDERO
Acompanyada, per: ENRIQUE RAMIRO MOLINA
(Música i llums.)

Senyoreta: MAITE NAVARRO ESCUDERO
Acompanyada, per: JAUME NAVARRO LLORET
(Música i llums.)
Senyoreta: Mª PAZ ROIG BOLUDA
Acompanyada, per: JUAN CARLOS OLMEDO HERNÁNDEZ
(Música i llums.)

Senyora: INMACULADA ESCRIVÁ PÉREZ.
Acompanyada, per: ADRIÁN NAVALÓN GONZÁLEZ.
(Música si llums.)
Senyora: ROSA Mª SABATER ESPAÑA
Acompanyada, per: GASPAR OLCINA OLIVER
(Música i llums.)

Senyoreta: FANNY MIRALLES CASTILLO
Acompanyada, per: JOSÉ ANTONIO ALBARRACÍN TORTOSA
(Música i llums.)

Senyoreta: CRISTINA HERNÁNDEZ SANJUÁN.
Acompanyada, per: JOSÉ FRANCISCO POZO PEÑA.
(Música i llums.)

Senyoreta: EVA Mª HERNÁNDEZ SANJUÁN.
Acompanyada, per: LUIS FERRER MARIMÓN.
(Música i llums.)
Senyoreta: CARMEN SANTOS BENACHES
Acompanyada, per: ANTONIO MORENO FERNÁNDEZ
(Música i llums.)

Senyoreta: VERÒNICA PÉREZ ARTÉS.
Acompanyada, per: JOSÉ ANTONIO LÓPEZ BOJ.
(Música i llums.)

Senyoreta: Mª ÁNGELES SANZ MASERES.
Acompanyada, per: JORGE MONZONÍS LÓPEZ.
(Música i llums.)

Senyoreta: MARIAM RODRÍGUEZ CEREZO.
Acompanyada, per: DAVID GREGORI SIRVENT.
(Música i llums.)

Senyoreta: PAULA SAMPEDRO OLIVER.
Acompanyada, per: JOSÉ MANUEL OLMEDO HERNÁNDEZ.
(Música i llums.)

Senyora: PILAR SERENA VILA.
Acompanyada, per: ANTONIO RIPOLL GIMENO.
(Música i llums.)

Senyora: ROSARIO GARCÍA MARTÍNEZ.
Acompanyada, per:
(Música i llums.)

Senyoreta: NATALIA VERA VIDAL.
Acompanyada, per: ROBERTO JUAN CANDEL.
(Música i llums.)
Senyoreta: BÁRBARA FONS FERRER.
Acompanyada, per: JOSÉ MATÍAS MARTÍNEZ ALONSO.
(Música i llums.)
Senyora: CARMEN Mª NICOLAU GADEA.
Acompanyada, per: ARTURO MORELL ALEMANY.
(Música i llums.)
Senyoreta: INMACULADA VERA VIDAL.
Acompanyada, per: FERNANDO VERA MARTÍ.
(Música i llums.)
I per últim, seré jo mateix, que m’anomene:

MANOLI FERRER MARIMÓN.

(Música i llums. J.A. Albarracín treu la banda i el ram de Manoli. Després, quan s’acoste a l’atril li torna a agafar el ram perquè puga continuar amb la presentació.)

Jo crec que aquest és un bon moment per recordar un fet que es repeteix tots els anys en la nostra Comissió. És un gran orgull per a la Falla Pere Morell tindre, any rere any, una representació de la nostra Falla dins la Cort d’Honor de la Fallera Major d’Alzira. En el present exercici es troba en aquesta situació la senyoreta: CAROLINA BENEDITO RODRÍGUEZ, a qui ens complau entregar un ram de flors com a record d’aquest dia, i que li serà lliurat en mà pel vice-president de la nostra Falla:

En VICENT LLORENS LLINARES
(Música.)
(Vicent ix de l’escenari per darrere de Laura i de Pasqual i li lliura el ram a Carolina. Després NO torna a entrar en l’escenari.)

Laura, ha arribat el moment més esperat. Aquell en què tots et rendeixen homenatge. Per això, demanaré el nostre President, t’acompanye al lloc que et correspon per tal de fer realitat el teu somni. De seguida us veurem a tu i a María, amb els cors a punt d’esclatar, com la pólvora que oïm per tot arreu els dies de falles.

Així doncs, acomiadem Laura i Pasqual amb aquest calorós aplaudiment.
(J.A. Albarracín: Treure el ram de Laura).
(Laura i Pasqual se'n van per un lateral de l’escenari.)
(Ricardo Albentosa: Tancar el teló).
(Apagar les llums. Comença la música del quadre plàstic.)
---QUADRE PLÀSTIC.---

(CONTE A MARÍA I POESIA A LAURA.)
Tot seguit, demane als nostres presidents, Salva i Pasqual ajuden María i Laura a alçar-se dels seus seients per tal de continuar l’acte.

(Salva i Pasqual ajuden María i Laura a anar al centre de l’escenari).

En aquest moment, se m’ompli l’ànima de records, puix no puc oblidar un fet que, encara que ocorregut fa pràcticament un any, per a mi és com si no haguera passat el temps. I és eixe record el que m’ajuda per donar a conèixer una decisió que prengué la nostra Comissió en reunió extraordinària, i en la qual es decidí atorgar a títol pòstum la insígnia d’Or i Brillants a un jove i alhora gran faller, que ja no es troba entre nosaltres. Per això, i perquè quede constància d’aquesta decisió, demane la presència en l’escenari de:

YOLANDA HERNÁNDEZ SANJUÁN

Que vindrà escoltada per: JUAN VICENTE DALMAU FERRER
I per: FRANCISCO DOMÍNGUEZ UTRERO

(Juan Vte. i Fran van a buscar a Yolanda al seu seient i la escolten fins l’escenari. No pugen. La esperen baix per a acompanyar-la de nou al seu seient).

Pasqual fa entrega a Yolanda de la Insígnia d’Or i Brillants per a Miguel, i el pergamí que així ho acredita.

(Koke treu la insígnia i el pergamí).
(Aplaudiments).
(Yolanda baixa de l’escenari. Juan Vte. i Fran l’acompanyen al seu seient).

Després d’aquest moment tan emotiu, continuarem rebent els representants de les falles convidades que ens acompanyen aquesta nit.

(Música fallera. Llums al corredor, com quan pujava la Comissió.)
(José Matías i J.A. Albarracín: entregar els rams i replegar els regals.)
Començarem per la:
FALLA: “EL MERCAT”.
(Música, llums, regals i flors.)

FALLA: “PLAÇA DEL FORN”.
(Música, llums, regals i flors.)

FALLA: “CAMÍ NOU”.
(Música, llums, regals i flors.)

FALLA: “ANNA SANCHIS”.
(Música, llums, regals i flors.)
FALLA: “CAMIL DOLZ”.
(Música, llums, regals i flors.)

FALLA: “PINTOR ANDREU”.
(Música, llums, regals i flors.)

FALLA: “PARE CASTELLS”.
(Música, llums, regals i flors.)

FALLA: SANT ROC.
(Música, llums, regals i flors.)

I per últim, la JUNTA LOCAL FALLERA, representada per la FALLERA MAJOR D’ALZIRA, Senyoreta: LOURDES GRANDE PÉREZ, i la seua Cort d’Honor: AMPARO, CAROLINA, JESSICA, LAURA, SANDRA I ZAIRA.

Vindran acompanyades pel President de la JUNTA LOCAL FALLERA En JOAN JOSEP DOLZ SIFRE i membres de la mateixa.

(Música de la F.M. i llums a tota la sala.)
(Flors= F.M.: Vte. Alberto Martínez. Cort: Adrián Navalón, Fran Domínguez, J.M. Olmedo, J.C. Olmedo, Raul Alfonso i Jeremías Sánchez).



És ara el moment dels parlaments. El moment de deixar eixir els nervis continguts durant tota la nit, i començarem per escoltar el que ens ha de dir María, la nostra Fallera Major Infantil. María, per favor.

(DISCURS MARIA.)
(Manoli es separa un poc de l’atril. Salva acompanya María fins a l’atril. En acabar tornen al seu lloc i José Matías li duu el ram.)

Seguidament, serà Salva, el nostre President Infantil, qui ens dirigirà unes paraules.

(DISCURS SALVA.)
(Manoli torna a retirar-se de l’atril perquè l’ocupe Salva. Quan finalitze torna al seu lloc.)

I, per descomptat, també ens agradaria escoltar el que ens vol contar la nostra Fallera Major, Laura.
(DISCURS LAURA.)
(Manoli deixa lloc a Laura perquè puga parlar. Pasqual l’acompanya a l’atril i després, torna amb ella al seu lloc i J.A. albarracín li duu el ram.)

Per finalitzar aquest acte tant important com és el de la Presentació de la nostra Falla, escoltarem molt gustosament el nostre President, no sense abans agrair-los la seua presència i desitjar-los que acaben de passar la vetlada el més agradable possible. Els deixem, doncs, amb les paraules del nostre President: En PASQUAL SANTAEULALIA.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada